Farfalle s mojí nejoblíbenější rajčatovou omáčkou
Tohle je odpověď na otázku, jaké je moje nejoblíbenější jídlo. Chce trochu trpělivosti, která ale určitě stojí za to. Pojďme na to!
Farfalle (nebo těstoviny, které vám chutnají nejvíc)
rajčata
šunka
rajský protlak
sušená rajčata
česnek
bazalka - s čerstvou to bude jako z ráje, sušená bohatě stačí
olivový olej
parmazán
sůl
Farfalle vaříme podle návodu a vrhneme se na omáčku. Začneme s rajčaty: Dáme do konvice vařit vodu, co se do ní vejde. Rajčata omyjeme, nařízneme na špičce z obou stran (tam kde byla šťopka a naproti), dáme je do co největší mísy nebo hrnce a zalijeme je vařící vodou. Čekáme, až se u naříznutí začnou svlékat. Mezitím si nakrájíme šunku na čtverečky, česnek na drobno a sušená rajčata. A vrátíme se k rajčatům. Když se šlupička uvolní, rajčata jednoduše oloupeme. Teď je můžeme nakrájet. Prostředky se semínky nevyndavám, protože se pak rajačata líp rozvaří na omáčku, ale jestli vám vadí, vyndejte je a pak rajčata trochu podlijte. Vše je připraveno. Najdeme co nejhlubší pánev nebo rovnou hrnec. Kápneme olej a přihodíme šunku. Opečeme a nasypeme nakrájený česnek. Až začne vonět, přijde řada na rajčata a dvě lžičky protlaku. V tuhle chvíli je dobré pánev přikrýt a dusit. Záleží na vás, jestli to necháte rozvařit úplně, nebo necháte nějáké kousky. Já ráda kousky. Až budete s konzistencí omáčky spokojeni, vhoďte sušená rajčata a nechte je prohřát. Pak vypněte plotnu a pánev odstavte. Osolte a obazalkujte. Nandejte těstoviny, zalijte omáčku a hojně posypte strouhaným parmazánem.
Tohle jídlo si zamilujete!